Cazinska Medresa je bila domaćin 13. takmičenja iz arapskog jezika za učenike 4. razreda medresa Islamske zajednice u BiH. Takmičenje je održano 6. aprila 2015. godine, a organizirala ga je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Učešće je uzeo 21 takmičar iz sedam medresa.

Našu Medresu predstavljali su Lamija Nadarević, Sumeja Krkalić i Aiša Bosnić sa svojim mentorom prof. hfz. Mehmedom Kudićem, uz podršku rukovodstva Medrese. U pojedinačnoj kategoriji Sumeja Krkalić je osvojila drugo mjesto, a u ekipnom plasmanu učenici Medrese „Džemaluddin Čaušević“ osvojili su prvo mjesto s ukupno osvojenih 84 boda. Drugoplasirani su bili učenici Behram-begove medrese u Tuzli, sa sedam bodova manje, dok su na trećem mjestu učenici Medrese “Osman-ef. Redžović” iz Visokog, s ukupno osvojenih 76,5 bodova.

Na kratkoj ceremoniji zatvaranja, nauspješnijim takmičarima u pojedinačnoj kategoriji dodijeljene su diplome i prigodne nagrade, te priznanja najuspješnijim medresama u ekipnom plasmanu. Predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku, Seid-ef. Eminović, uručio je prigodnu zahvalnicu Salih-ef. Derviću, direktoru cazinske Medrese, i iskazao zahvalnost na podršci u realizaciji takmičenja, te čestitke na izuzetnim rezultatima koje je postigla Medresa na takmičenjima realiziranim ove godine. Iskazana je i opća zahvalnost menadžmentu, profesorima i učenicima medresa na trudu koji su uložili tokom priprema i realizacije.

KOMENTARI:
Loading...