Beživotna tijela, muškarca i žene, pronađena su jučer u podnevnim satima u blizini sela Lipnik, koje se nalazi dvadesetak kilometara udaljeno od Sanskog Mosta, potvrdila je kantonalna tužiteljica Vildana Dedić.

Tijela su se nalazila ispod jednog stabla u obližnjoj šumi, a policija je stigla na lice mjesta po dojavi mještana. Prema riječima Dedićeve, radi se o muškoj osobi inicijala B.P (67) i ženskom licu B.J. (29), a pretpostavlja se kako se radi o ubistvu i samoubistvu. „U ovom trenutku provodimo istragu o ovom slučaju,  a više detalja biće poznato nakon što bude obavljena obdukcija tijela.“, rekla je Dedićeva.

Nezvanično saznajemo da je na licu mjesta pronađen pištolj i prema tim informacijama muškarac je najprije ubio ženu, a potom izvršio samoubistvo. Također, nezvanično, pored tijela je pronađena crvena ruža te se pretpostavlja da su ove osobe bile u ljubavnoj vezi.

Prema informacijama iz policije, obe osobe imaju prebivalište u Bačkoj Palanci, Republika Srbija, a B.P. je rodom iz sela Lipnik gdje posjeduje porodičnu kuću koju je s vremena na vrijeme posjećivao. U ovom trenutku nisu poznati motivi ovog događaja.

KOMENTARI:
Loading...