U općini Velika Kladuša u utorak, 23. decembra 2014. godine u prostorijama Javne ustanova Dječije obdanište, izvršena je svečana promocija uspješno realiziranog projekta iz oblasti zaštite okoliša pod nazivom „Zamjena stare stolarije i ugradnja nove PVC stolarije“ koji je financijski podržan od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona kroz projekat realizacije namjenskih sredstava iz okolišnih naknada za 2014. godinu.

Projektom pod nazivom „Zamjena stare stolarije i ugradnja nove PVC stolarije“ kojim se unaprjeđuju mjere energetske efikasnosti, aplicirala je Javna ustanova Dječije obdanište iz Velike Kladuše, a svrha istoga bila je zamjena dotrajale i stare stolarije na ovoj ustanovi u kojoj borave najmlađi iz ove općine. Na ovaj način stvoreni su uslovi da djeca koja pohađaju vrtić imaju ugodniji boravak, uposleni bolje uslove rada, da se smanje troškovi poslovanja vrtića i na kraju doprinese unaprjeđenju stanja okoliša kroz smanjenu potrošnju energenata.

Kako bi pokazali svoju zahvalnost djeca Dječijeg obdaništa zajedno sa svojim tetama za pozvane predstavnike Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, općine Velika Kladuša, izvođača radova, te drugih javnih preduzeća iz Velike Kladuše pripremili su predstavu kojom su pokazali šta sve znaju.
Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona projekat je podržalo kroz implementaciju sredstava iz ekoloških nakanada za 2014. godinu u iznosu od 10.000 KM.

KOMENTARI:
Loading...