Policajci su u Velikoj Kladuši uhitili Z.S. (33) iz Libije, koji je osumnjičen da je u utorak naveče ubo nožem Palestinca W.S. (52).

Palestinac je povrijeđen u tuči, koja je izbila između više migranata u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu jednog tržnog centra u Velikoj Kladuši. U ovoj tuči pričinjena je i određena materijalna šteta.

Z.S. se najprije sukobio s Palestincem pa ga ubo nožem u lijevu nogu.

Nakon što mu je ukazana prva pomoć u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, povrijeđeni migrant je hospitaliziran u županijskoj bolnici u Bihaću, gdje se trenutno nalazi.

“Policiji se u utorak obratila radnica ugostiteljskog objekta i prijavila da je došlo do fizičkog obračuna između stranih državljana, od kojih je jedan povrijeđen”, izjavila je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ.

Dodala je da su dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli povrijeđenog W.S. iz Palastine, koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

“Sve osobe koje su zatečene s povrijeđenim licem, strani državljani migranti, posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil u BiH. Policijski službenici identificirali su osumnjičenog te ga pronašli, a radi se o Z.S. iz Libije, nad kojim je zavedena kriminalistička istraga”, rekla je Galićeva.

Prema njenim riječima, ovo je prvi ozbiljniji incident na području USŽ u kojem su sudjelovali migranti, čiji je broj osjetno povećan u posljednje vrijeme, posebno na području Velike Kladuše.

KOMENTARI:
Loading...