Na lokalitetu Demiševci, općina Sanski Most, izvršen je proces ekshumacije pod nadzorom Tužilaštva BiH, a ekshumirani su posmrtni ostaci četiri tijela.

– Nakon pronalaska, posmrtni ostaci žrtava će biti prevezeni u JKP Gradska groblja Banja Luka, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju kako bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava. Izvršenom ekshumacijom rukovodio je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, vještak patolog sudsko-medicinske struke, kao i policijski službenici PS Sanski Most i Unsko-sanskog kantona Bihać – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, navodi se dalje u saopćenju, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, ulaže intezivene napore na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH, kao bitnog segmenta za izgradnju pravde, pomirenja i suživota u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI:
Loading...