Protekla 24h na području Unsko-sanskog kantona su protekla uglavnom mirno u odnosu na prosječne događaje.

 Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova, u protekla 24h je zabilježeno:

KRIMINALITET

Evidentirana su 2 krivična djela a koja su izvršena na području

Sanski Most

Dana 20.03.2017 godine, radom po događaju od dana 14.02.2017. godine, kada se u dežurnu službu PS Sanski Most, obratio, uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo Bos.Petrovac- Odjeljenje Sanski Most, da je u šumi zvana „Begluk“, na tri različite lokacije pronašao posječenih 20 panjeva stabala bukve. Provedenim istražnim radnjama utvrđeno da je u vremenskom periodu od 10.02.2017. godine do 14.02.2017. godine, V.Ž. rođen 1981. godine, bespravno posjekao ogrjevno drvo. Kantonalnom tužilaštvu slijedi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Šumska krađa“.

Ključ

Dana 20.03.2017 godine, patrola policije PS Ključ, zaustavili su putničko vozilo sa kojim je upravljao D.A., rođen 1977. godine s kojim se u vozilu nalazila i lica B.E. rođen 1985. godine H.E. rođen 1988.godine. izvršenim pregledom kod lica B.E. pronađeno je folija sa NN biljnom materijom i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Kantonalnom tužilaštvu slijedi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

JAVNI RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 4 puta a policijski službenici su u svim slučajevima intervenisali te protiv počiniocima poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  • Cazin – 2 narušavanja – „Fizički napad“ „ Fizički napad“
  • Velika Kladuša – 1 narušavanje-„Naročito drsko ponašanje“
  • Bužim- 1 narušavanje- „Fizički napad“

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih lica.

  • Bihać – 1 saobraćajna nezgoda
  • Cazin- 2 saobraćajne nezgode
  • Sanski Most- 1 saobraćajna nezgoda
  • Velika Kladuša – 1 saobraćajna nezgoda

 

(Izvor: Abc.ba)

KOMENTARI:
Loading...