Prema preporuci  Sektora za brak i porodicu  u okviru  Rijaseta islamske zajednice BiH donijeta je odluka da se u povodu Nove hidžretske godine daruje rodilja koja se porodi prva iza akšam namaza, odnosno početka nove hidžretske godine. Tim povodom jutros je muftija bihaćki zajedno sa predstavnicom  Ureda  za koordinaciju žena  USK-a,  Šuhrom Terzić, uručio simboličnu nagradu  rodilji Jasmini Škiljo iz Cazina.

Lijepa gesta, koja je iznenadila  Jasminu, majku  prvog djeteta rođenog u hidžretskoj novoj godini, izazvala je suze radosnice zbog rođenja sina, koji je dobio  ime po vojskovođi Halid ibn Velidu, ali i zbog  nagrade koju je dobila.

U protekla 24 sata u Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“, na Odjelu rodilišta, na svijet  je došlo osam beba, kazao nam je doktor Dževad Džanić, što je za svaku pohvalu, međutim, posljednjih godina došlo je do pada nataliteta što ne ide u prilog održivoj reprodukciji.

A u Bužimu sinoć je u Centru za kulturu upriličen  doček Nove 1437 hidžretske godine  u organizaciji  MIZ Bužim. U sali Centra za kulturu, sport i informisanje u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice i Općine Bužim organiziran je  kulturno-vjerski program koji je obilovao brojnim segmentima muslimanske baštine. Mehmed ef. Harčević, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bužim te općinski načelnik Agan Bunić uputili su čestitke povodom nastupanja Nove hidžretske godine. Učešće u programu su uzeli i bužimski horovi.

KOMENTARI:
Loading...