U Osnovnoj školi “ Stijena“ u istoimenom cazinskom naselju danas je ozvaničen završetak obnove dijela školske zgrade. Pomoć u realizaciji projekta pružila je holandska organizacija Rotary Club Uhecht -Noord, domaći privrednici, te Općina Cazin.

Upriličen je i prigodan program kojem su prisustvovali zaposlenici, gosti iz Holandije ,načelnik Općine Nermin Ogrešević i ministar obrazovanja u Vladi Unsko-sanskog kantona (USK) Adis Muharemović.

Saradnja između škole u Stijeni i holandskih prijatelja, koji su pomogli u renoviranju dijela zgrade, traje već četiri godine. Inicijativa je krenula od određenog broja studenata koji su prikupljali i donirali sredstva za uređenje i krečenje učionica. Kao nastavak saradnje, uz pomoć lokalnih privrednika i Općine, saniran je mokri čvor i zamijenjen krov na sportskoj sali.

Ovo nije kraj saradnje sa holandskim partnerima.U skorije vrijeme planirana je zamjena stolarije i  podova, a u školi u Stijeni nadaju se pomoći i podršci kako lokalnih tako i kantonalnih vlasti.

KOMENTARI:
Loading...