Dom zdravlja Cazin, po svemu sudeći, u martu počinje izgradnju Urgentnog i hemodijaliznog centra. Građevinski projekti, dokumentacija i novčana sredstva potrebna za izgradnju objekta Urgentnog i hemodijaliznog centra već su spremni. Ostaje da se izabere još izvođač radova. Na prethodna dva tendera to se nije uspjelo, pa direktor Doma zdravlja dr. Muris Halkić vjeruje da će ovaj treći odabir biti i konačan:

„Na prethodna dva tendera nismo zbog objektivnih okolnosti uspjeli odabrati izvođača radova. Vjerujem da ćemo u narednom postupku izabrati izvođača i već polovinom marta startati sa izgradnjom,a sav projekat bi trebao biti završen do kraja septembra.“

Sa svojih 70.000 stanovnika općina Cazin već dugi niz godina ima potrebu za proširenjem zdravstvenih usluga građanima. Svjesni te činjenice, u cazinskom Domu zdravlja upravo su i pokrenuli projekat izgradnje urgentnog i hemodijaliznog centra. Oba će biti smještena u jednoj zgradi, uz poštovanje zakonskih pravila. Za realizaciju ovog, itekako značajnog projekta, ne samo za građane Cazina, već i susjednih općina, bit će potrebno 2 i po miliona KM.

„Sama izgradnja objekta koštat će milion i po maraka, dok će u opremu biti uloženo još milion maraka. Ja poručujem građanima da smo mi spremni, čim izaberemo izvođača radova počinjemo sa radovima i, bude li sve teklo planiranom dinamikom, centar bi s radom trebao početi u oktobru“, naglašava dr. Halkić.

Cazinski Dom zdravlja odavno je ispred mnogih drugih zdravstvenih ustanova. Tome u prilog ide i izuzetno moderan centar za mentalno zdravlje, brojna savjetovališta, dijagnostički centar, centar za rani rast i razvoj djece, a izgradnjom Urgentnog i hemodijaliznog centra dijapazon i kvalitet zdravstvenih usluga građanima bit će na još zavidnijem nivou.Cazinski Dom zdravlja odavno je ispred mnogih drugih zdravstvenih ustanova. Tome u prilog ide i izuzetno moderan centar za mentalno zdravlje, brojna savjetovališta, dijagnostički centar, centar za rani rast i razvoj djece, a izgradnjom Urgentnog i hemodijaliznog centra dijapazon i kvalitet zdravstvenih usluga građanima bit će na još zavidnijem nivou.

Komentari: