Zahvaljujući lijepom vremenu, u toku je realizacija dva projekta izgradnje, odnosno sanacije objekata, koja bi trebala biti okončana do kraja godine ili početkom naredne.

Tako je u samom centru Ključa u toku izgradnja hotela i sanacija dječijeg vrtića.

Novi hotel u izgradnji, pored smještaja i restorana, ponudit će i određene poslovne sadržaje, poput prodajnih centara.

„Mislim da treba čestitati tim ljudima, koji su toliko bili hrabri da se odluče na toliko vrijednu investiciju. Na usluzi sam im bio od prvog dana da projekt privedu kraju. Investitor je firma Tempic Fa, a vrijednost projekta veća je od tri miliona maraka“, kazao nam je Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ.

Preko puta hotela, u toku je i rekonstrukcija dječijeg vrtića, za koju je sredstva Općina osigurala preko Turske razvojne agencije u iznosu od 110.000 eura, odnosno 215.000 KM. Krov je već zamijenjen, a ostali radovi su u toku i trebali bi biti završeni do 31. decembra.

„Pošto su Unsko-sanske šume imale već saradnju, zajedno sa direktorom otišao sam u TIKA-u i tako smo predložili taj prvi projekt, evo prošao je. Mislim da ćemo nastaviti sa Turskom razvojnom agencijom raditi na još nekim projektima koji bi bili značajni za Ključ“, dodao je Zukanović.

Kapacitet vrtića je oko 80 djece, a postoji i mogućnost proširenja na sprat, ako se ukaže potreba, dodao je Zukanović.

KOMENTARI:
Loading...