Naredne godine centar Bihaća postaje veliko gradilište. Na samoj obali Une, hrvatska kompanija “Agram” gradiće veliki poslovni objekat od 21.000 m2. Biće to objekat koji će dominirati novouređenom centralnom gradskom zonom, rekli su iz kuće “Projekt” iz Banja Luke, koja je uradila urbanistički projekat.

“Zgrada “Agrama” imaće od 12 do 14 etaža, sa 6 podzemnih etaža za parking. Predviđeno je da one dijelom budu javne, a dijelom za korisnike ove poslovne zgrade”  – kažu u “Projektu”.

Bihać, koji je nedavno dobio status grada i sve više poklanja pažnje budućim investicijama, već ima uređeno šetalište, a radovi predviđaju da se šetalište preko Trga poveže sa obalom rijeke Une. Centralni dio sada je uveliko opterećen saobraćajem, pa će taj problem biti riješen podzemnim parkingom.

Prostor oko budućeg “Agram”-ovog objekta takođe đe biti uređen zelenim površinama i mobilijarom. Kako je rijeka blizu, biće uređena i njena obala.

“Izgradnja ovog velikog objekta iziskuje, naravno, ulaganje i u potrebne saobraćajnice, komunalnu i telekomunikacijsku infrastrukturu, a sve u cilju da ovo u potpunosti bude uređen prostor, maksimalno rasterećen saobraćajem. Namjera je da ovo bude prijatna i moderna cjelina. S obzirom na to da Bihać nema još zgrade ove spratnosti, biće to velika investicija za grad” – napominju u “Projektu”.

Izvjesno je, kažu, da radovi počinju na proljeće 2015.

KOMENTARI:
Loading...