Unsko-sanski kanton

U Cazinu pronadeno 5 stabiljki i puna tegla cannabisa

U petak, 23. oktobra u 15,45 sati operativnim radom na terenu pripadnici policije su došli do saznanja da se u mjestu Pećigrad, tačnije u caffe baru „Tekila“ nalazi jedno lice koji kod sebe posjeduje neutvrđenu količinu narkotičkih sredstava. Legitimisanjem je utvrđeno da se radi o A. J. rođ. 1989. godine iz Cazina te je daljom kontrolom utvrđeno da isti kod sebe posjeduje neutvrđenu količinu zeljaste biljke koja asocira na biljnu vrstu “cannabis sativa” .

A. J. je lišen slobode te je nad istim zavedena krim. obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojni droga“, a tokom dana je izvršen i pretres porodične kuće i pratećih objekata vlasništvo A. J.
Pretresom je u neposrednoj blizini porodične kuće pronađeno pet stabljika zeljaste biljke koja svojim izgledom asocira na opojno sredstvo „canabis sativu“ visine oko 180 cm , dok je unutar kuće pronađena staklena posuda /tegla/ (zapremine od 3 litra) u kojoj se nalazila neutvrđena količina suhe biljne materije koja također svojim izgledom asocira na opojno sredstvo „cannabis sativa“. Istraga je u toku, saopćeno je iz MUPa USK-a.

KOMENTARI:
Loading...