Kako bi se kvalitetnije rješavala statusna pitanja i problemi boračke populacije u Cazinu je sinoć održana osnivačka sjednica Skupštine Općinske organizacije branilaca BiH.

Novoizabrano rukovodstvo ove organizacije će se, kako je rečeno, zalagati za ujedinjenje svih općinskih u krovnu organizaciju branilaca na nivou Federacije kako bi lakše mogli utjecati na kreiranje zakonskih propisa s ciljem zaštite prava branilaca proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Izabrano je rukovodstvo Općinske organizacije branilaca. Za predsjednika je izabran Memija Nuhanović, a za predsjedavajućeg Skupštine Organizacije branilaca BIH Ibro Duraković.

Duraković ističe kako će novoosnovana općinska organizacija zauzeti sasvim drukčiji kurs borbe za zaštitu prava branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata nego što su to do sada radila mnoga udruženja.

Osnivanje Općinske organizacije branilaca BIH u Cazinu podržali su predstavnici organizacije branilaca iz Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

Uz čestitke rukovodstvu novoosnovane organizacije, savjetnik načelnika Općine Cazin Jusuf Bajrektatrević je u prigodnom obraćanju izrazio podršku općinske uprave borbi za povoljniji položaj boračke populacije.

 

KOMENTARI:
Loading...