Svečanom akademijom i bogatim kulturnim programom u Cazinu je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Kako je istaknuto, Cazin s ponosom obilježava ovaj dan i bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazi naša zemlja, s velikim pijetetom se odnosi prema 1.martu.

– „Bosna i Hercegovina je zemlja sa tužnim i ponekad zaista nesretnim periodima u svojoj historiji, ali da nije dragocjena i posebna na jedan osobit način, ne bi ni bila tako zanimljiva svima koji je žele za sebe. Ima ova zemlja svoja bogatstva, svoje prirodne resurse i ogromne potencijale na svojoj relativno maloj površini. Još uvijek mi imamo sve preduvjete da je razvijamo, popravljamo, da bude bolja. Do nas je i mi smo ključ njenog uspjeha“, kazao je u svom obraćanju načelnik općine Cazin mr. NerminOgrešević  i dodao:

-„Molim Boga da ovaj 1.mart koji obilježavamo, bude taj trenutak promišljanja i odluke u svima nama. Da se zainatimo, onako krajiški, i pokažemo ostatku zemlje i svijeta da se zajedništvom i radom pobjeđuju krize i sve nevolje, da BiHnaredni Dan nezavisnosti dočeka u jeku velikih poboljšanja, velikih radova i daleko pozitivnije atmosfere“.

Čestitku u ime Vlade Unsko- sanskog kantona uputila je kantonalna ministrica pravosuđa i uprave Sabina Beganović , a u programu su nastupili članovi Ansambla „Lira“,  KUD „Hasan Mujezinović“ i Plesnog kluba „Enigma“.

KOMENTARI:
Loading...