Policijskoj stanici Cazin obratio se građanin nastanjen u naselju Ugra koji je prijavio da su mu se obratili migranti i da isti traže pomoć.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, na lice mjesta upućena je policijska patrola koja je zatekla prijavitelja i šest migranta a radi se o licima M.S. (2004), A.K.H (1992), H.M.(1994), M.S. (1998), A.A. (2001) i Y.A. (1991) svi iz Sirije, koji su prijavili policijskim službenicima da su iz migrantskog kampa „Miral“ u kojem su boravili, otišli do lica D.S. kod kojeg su boravili unazad pet dana te da ih je isti za novčanu naknadu od 6000 Eura trebao prevesti do R Slovenije.

Nakon što su posumnjali da će biti prevareni, tražili su od lica D.S. da im vrati novac, što je isti odbio te uz prijetnju vatrenim oružjem ispalivši dva hitca iste istjerao iz kuće.

Policijski službenici, u porodičnoj kući D.S. gdje su boravili migranti nisu zatekli prijavljenog te su po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva obezbjeđivali sam objekat do pronalaska lica D.S.

Policijski službenici, oko 01.00 sati, pronašli su lice D.S. (1997) te istog lišili slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada. Na osnovu naredbe Općinskog suda Cazin, izvrešen je pretres stambenog objekta osumnjičenog i tom prilikom pronađeno je i izuzeto više komada vatrenog oružja kao i određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L.“.  

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela iz člana 294 KZ F BiH „ Prevara“, iz člana 183 KZ F BiH „ Ugrožavanje sigurnosti“, iz člana 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ i iz člana 239 „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga „   nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin.

PreviousNext

KOMENTARI:
Loading...