U Cazinu 10. januara Prvi IT Bootcamp

Agencija za razvoj Cazin okupila je sponzore i partnere na organizaciji događaja IT Bootcamp Cazin koji je prvi takav događaj u regionu i prvi korak u definiranju općine Cazin kao prijateljske općine za informacijske i komunikacijske tehnologije. Glavni partner na organizaciji ovog događaja je Mistra Technologies d.o.o. Sarajevo, a spoznori su Općina Cazin i Udruženje mladih Bužim.

IT Bootcamp Cazin biće realiziran kao set radionica i predavanja za programere i one koji to žele postati. Na ovom događaju odabrani kandidati upoznat će se sa izradom stranica i formi zadržavajući jednostavnost JavaScript koda. Do kraja radionice učesnici će biti u stanju napraviti svoju vlastitu aplikaciju stranice koristeći AngularJS.

–„Kandidatima koji pokažu istaknuto znanje u budućnosti će biti ponuđeno da grade svoju karijeru kao zaposlenici satelitske kancelarije u Cazinu kompanije Mistral Technologies d.o.o, a oni koji ne budu među odabranima neće biti zaboravljeni. Njima kao i svima koji budu zainteresirani će se kasnije nuditi da svoja znanja u kreiranju software-a i aplikacija unaprijede na IT Akademiji“, kaže Amir Mulalić, direktor Agencije za razvoj općine Cazin.

Prijave i ostale informacije, vezane za Prvi IT Bootcamp Cazin mogu se pogledati na linku koji se nalazi OVDJE.

KOMENTARI:
Loading...