U protekla 24 sata kako se navodi u redovnom izvještaju, u cazinskoj mjesnoj zajednici Čizmići zabilježen je slučaj nasilja u porodici, tačnije, sin u vidno alkoholiziranom stanju je prijetio vlastitoj majci te je fizički zlostavljao. O istom slučaju smo kontaktirali Portparola MUP-a USK koji nam se proslijedio izvještaj u kojem se navodi sljedeće:

Dana 14.10.2015 godine u 00,20 sati u dežurnu službu obratila se M.T. rođena 1960 godine u Cazinu gdje je i nastanjena u naselju Čizmići bb, koja je prijavila svoga sin M. A. rođen 1989. godine u Cazinu gdje je i nastanjen u naselju Čizmićibb, da istu uznemirava i vrijeđa. S prijavom je upoznata patrola policije, koja je izašla na lice mjesta gdje je pronašla prijavljenog kao i prijaviteljicu gdje je obavila razgovor s prijaviteljicom koja je izjavila da se njen sin došao kući u vidno alkoholiziranom stanju gdje je unutar kuće otpočeo s vrijeđanjem i upućivanjem pogrdnih riječi istoj, te ju je u jednom momentu fizički napao. 

S prijavom je upoznat dežurni istražitelj OKP koji je prenio da se u navedenom događaju radi o KD „nasilje u porodici“. U 00,45 sati lice M.A. je lišen slobode bez upotrebe sredstava prinude, te doveden u PS gdje je izvršeno i alkotestiranje. M.T. je od strane patrole policije ponuđena liječnička pomoć jer se ista žalila na bol u ramenu, gdje je ista odbila da odmah ide u bolnicu već je ista izjavila da će u jutarnjim satima otići u bolnicu. Dalji rad na slučaju nastavlja dežurni istražitelj.

KOMENTARI:
Loading...