Načelnik općine Bužim Agan Bunić u četvrtak je sa saradnicima obišao trenutno najveće gradilište u privatnom sektoru na području općine Bužim, odnosno gradilište novog poslovnog objekta lokalne firme „Amir“ d.o.o. Bužim.

Radove na izgradnji I faze poslovnog objekta izvodi kompanija „Širbegović“ iz Gračanice, a radi se o investiciji čija je vrijednost oko 3 miliona maraka, dok je ukupna površina objekta oko 4.500 kvadrata, što je svrstava u red najvećih poslovnih objekata na području općine Bužim.

– Generalno napravili smo klimu da ulažu i domaći i strani investitori. Danas koristimo priliku da čestitamo investitoru. Vidimo da radovi idu planiranom dinamikom. Očekujemo da će nekoliko ljudi sa područja naše općine dobiti posao, odnosno da će u svojoj općini moći živjeti, raditi i stvarati nove vrijednosti, izjavio je načelnik Bunić.

Naime, proširivanjem poslovnih prostora firme „Amir“ d.o.o. očekuje su i nova zapošljavanja, te stvaranje preduslova proširenje asortimana i usluga koje pruža u dijelu prodaje i proizvodnje namještaja svih vrsta.

– Zahvaljujem se Općini na podršci, posjećuju nas redovno i interesuju se o projektu. Najdalje, za godinu dana planiramo završiti objekat, i zaposliti novih 10-15 radnika, kaže Suad Kazaferović, vlasnik “Amir” d.o.o.

KOMENTARI:
Loading...