U bihaćkom naselju Amidžići kriminalistička policija Ministarstva unutrašnjih poslova USK jučer je otkrila kućni laboratorij za kontrolisani uzgoj canabisa.

O ovom slučaju obavješten je Općinski sud u Bihaću na osnovu čijeg naloga je policija pretresla objekt i pomoćne prostorije.

Tom prilikom uhapšeno je jedno lice inicijala H.P. i zapljenjena veća količina stabljika canabisa.

Na temelju prikupljenih podataka i terenskih provjera, Odjeljenje za droge Sektora kriminalističke MUP-a USK, utvrđeno je da se u jednom vikend objektu u naselju Amidžići kod Bihaća nalazi laboratorij za kontrolisani uzgoj canabisa.

U poduzmanju daljnjih operativnih mjera i radnji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave Bihać i Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona.

U proteklom periodu pripadnici kriminalističke policije izveli su niz uspješnih akcija koje su rezultirale zapljenom nekoliko laboratorija te većom količinom droge.

Stoga u MUP-u USK ističu da je policija u toku ove godine imala veliki uspjeh u otkrivanju i privođenju većeg broja lica koji su na prostoru Kantona radili na proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga

Komentari: