Nacionalni park “Una” i ove godine organizuje atraktivnu turističku vožnju Rotary vozom kanjonom rijeke Une.

Jedinstveno putovanje unskom prugom bit će održano 24. augusta u okviru čega će svi putnici obići i ovo zaštićeno područje koje se prostire na 19,8 hiljada hektara.

“Krenite s nama smaragdnom dolinom rijeke Une ususret veličanstvenim prizorima, prirodnim ljepotama ovog kraja gdje vas očekuje mnogo iznenađenja u ovoj jedinstvenoj unskoj avanturi, bogata gastronomska ponuda i raznovrstan muzički sadržaj”, kazali su iz Nacionalnog parka “Una”.

Manifestacija se organizuje 16. put pod nazivom “Smaragdnom dolinom rijeke Une” uz podršku Rotary kluba Bihać. Učesnici će na nezaboravnu vožnju krenuti u 8 sati. Prva stanica je Martin Brod u Hrvatskoj gdje će obići ovo mjesto, manastir Rmanj i Milančev buk, a potom se vraćaju u Kulen Vakuf gdje će biti organizovan rafting.

Nakon adrenalinskih sadržaja, putnici će posjetiti Šrtbački buk, a povratak u Bihać planiran je u 20 sati.

Iz JP Nacionalni park “Una” podsjećaju kako svi putnici trebaju imati validne putne isprave kako bi mogli preći državnu granicu.

Cilj ovog događaja je promocija Nacionalog parka, ali i Unske pruge koja je bila glavna poveznica BiH i Hrvatske.

Svake godine za ovu vožnju se prijavi više od 200 osoba, a osim bh. građana za vožnju vozom i uživanje u prirodnim ljepotama odluče se i građani zemalja regije, te Italije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Češke i drugih zemalja Evrope.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...