Pripadnici policijske stanice Cazin danas su u cjelodnevnoj akciji praćenja hapšenja i pretresa otkrili trojicu izvršilaca krivičnog djela rasturanja falsifikovanih novčanica.

Ovu informaciju potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić koji je izjavio da su uhapšeni E.M (19), S.K (18) i A.Ž. (17), svi iz Skokova, općina Cazin.

– E.M. i S.K. su primijećeni  po opisu u naselju Ćoralići i pokušali su odbaciti lažne novčanice u jednu kantu za smeće. Policijski službenici su u pvc kanti pronašli tri novčanice od 100 i 7 novčanica od 50 KM- kazao je Šiljedić. Prilikom pretresa  kuća u Skokovima pronađen je računar i skener na kojima su maloljetnici štampali novčanice, kao i list A 4 formata  sa odštampanim  apoenima od po 20 KM. Mladi kriminalci su novčanice rasturali prethodnu noć po cazinskim lokalima  kada su bile veće gužve u njima i pri smanjenoj vidljivosti. O ovom krivičnom djelu, prema riječima Šiljdedića obaviješteno je Tužilaštvo BiH.

KOMENTARI:
Loading...