Agenti SIPA-e opkolili Centar za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” u Cazinu i tako je počela akcija kodnog naziva “Pero”

Kako portal saznaje, upravo traje jedna od najvećih akcija SIPA-e u posljednje vrijeme kojom rukovodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona na čelu sa tužiocem Adnanom Tulićem.

Neslužbeno saznajemo da je preko 80 agenata SIPA-e na terenu i to na 12 lokacija, Cazin, Bihać, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Visoko itd. U Cazinu se radi o lokaciji Mala lisa, neposredno uz pijacu Incel na kojoj se i nalazi Centar za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” – Međunarodna visoka škola čiji je vlasnik bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić.

Podsjećamo vas da je Hadžipašić prošle godine podnio ostavku na sve funkcije u A-SDA stranci nakon što je u javnosti objavljen snimak iz 2013. godine na kojem od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao.

Pored Hadžipašića, slobode će biti lišeni i uposlenici ove škole, kako u Cazinu, tako i u ostalim gradovima u kojima ova škola ima poslovnice.

Treba naglasiti da Centar za obrazovanje odraslih VITA PLUS pruža usluge dokvalifikacija, prekvalifikacija i usavršavanje, ali i kurseve njemačkog i engleskog jezika.

Akcija se sprovodi zbog najveće trgovine diploma u povijesti Bosne i Hercegovine koje su pribavljane preko Centra za odrasle VITA PLUS Cazin. Kako tvrdi naš izvor, postoje materijalni dokazi i svjedoci da se za samo nekoliko dana izdavale diplome koje su koštale od 5000 – 10 000 KM.

Još uvijek nemamo imena uhapšenih u ovoj akciji, ali prema našem izvoru u svemu ovome ima i političara, policijskih službenika, direktora određenih Javnih ustanova kao i običnih ljudi koji su imali želju i novac da za kratko vrijeme dobiju diplomu neke srednje ili visoke škole.

Uskoro više informacija ekskluzivno na  portalu…

KOMENTARI:
Loading...