Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, danas je u Bihaću svečano ozvaničio početak rada nove Tetra Pak EDGE linije. Bihaćka mljekara od danas je bogatija za još jedan suvremeni proizvodni pogon.

„Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju Bosne i Hercegovine predstavlja pozitivnu priču. Veoma sam ponosan na činjenicu da po istraživanjima, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Toni Meggle obraćajući se novinarima prilikom otvaranja pogona.

FB_IMG_1464364149187Toni Meggle jedan je od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Tokom 20 godina rada Meggle BiH, u našu zemlju investirano je preko 40 milijuna KM u domaću proizvodnju. Samo u ovoj godini ova domaća kompanija je investirala oko 16 milijuna KM u razvoj poslovanja, ali i bh. ekonomiju.

„Želimo dati samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode farmeri iz Bosne i Hercegovine. Otvaranje nove Tetra Pak EDGE linije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada, posvećenosti i osluškivanja potreba tržišta. Na policama ćete ove proizvode prepoznati po modernom dizajnu i suvremenom pakiranju s ‘two step’ otvaračem i oblikom za praktičnije rukovanje“- dodao je Meggle.

Podršku otvorenju novog proizvodnog pogona dala je i gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem, obezbijedivši u rekordnom vremenu sve potrebne dokumente i dozvole za gradnju novog pogona.

„ Ovo je za nas u gradu Bihaću izuzetno važna investicija jer je pored uloženih 15 miliona KM, stvorena pretpostavka da se kroz novi pogon poveća prerada mlijeka za preko 50 miliona litara godišnje . Mi smo mljekaru Meggle već odavno prihvatili kao domaću kompaniju i domaći proizvod i sretan sam da smo kroz ulaganja kompanije Meggle još dodatno otvorili vrata svim ostalim investitorima u grad Bihać „- kazao je bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Meggle porodicu u BiH danas čini preko 2.500 farmera i preko 200 zaposlenih koji imaju za cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka. U ovih 20 godina rada Meggle je uložio preko 40 milijuna KM u domaću proizvodnju.Kvalitetu Meggle proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, a od 2015. godine Meggle izvozi i na tržišta zemalja Europske unije, kao i u Tursku. U planu je proširenje izvoza i u druge zemlje, zahvaljujući najvišim standardima proizvodnje poput IFS, HACCAP, i Halal certifikata.

KOMENTARI:
Loading...