Zastupnica u Predstavničkom Domu Parlamenta FBiH Elma Đogić, putem opskurnih saopćenja pokušava da izdoktrinira krajišku mladež, iskrivljujući fakte i činjenice o ulozi njenog mentora Fikreta Abdića Babe.

Čudan je ovo vakat kroz koji prolazi naše društvo, kad svaka šuša može da sa saopćenjem opali po patriotama i domoljubima koji su branili Bihaćki okrug tokom 1992.-1995. godine. Tako je mlađahna Emina Đogić, udarila na junačna prsa Korpusovaca kako su ih u krvavom međubratskom sukobu Bošnjaka muslimana u Krajini, nekada nazivali Babini junaci, nazvavši ih ratnim profiterima a Radioteleviziju USK manipulativnim medijom koji iskrivljiva historijske činjenice.

“Koristeći instrumente koje Vam je država obezbijedila, vršite manipulaciju i namećete mišljenja generaciji koja je rođena nakon rata u Bosni i Hercegovini koja nije bila učesnik u ratnim dešavanjima na ovim prostorima, na osnovu kojeg direktno sijete sjeme mržnje prema ekonomskom strategu Laburističke stranke Bosne i Hercegovine, načelniku Općine Velika Kladuša i nekadašnjem članu Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Fikretu Abdiću kao i prema članovima i simpatizerima Laburističke stranke.”, reče Emina kao da brani Josipa Broza Tita, Winston Churchilla ili Franklin D. Roosevelta. 

Ja joj nazva selam ah moga mi dina, nešće ni da čuje lijepa Emina. E moja Emina, Eminice, sramno je braniti osuđenog i dokazanog ratnog zločinca i pokušavati izdoktrinirati mlade Krajišnike, a sve za šaku dolara i karijeru. Bolje bi ti bilo da si u Njemačku otišla, vjerovatno imaš HR pasoš, pa tamo pokušala da gradiš karijeru a i plata je mnogo veća. Ali nećeš ti izgleda da radiš, već kao i masa mladih političara želiš u životu sve lako i instant postići.

Nije ljudski, niti moralni, a bogami ni objektivno da se baviš opskurnim pisaranjem kako bi kod Babuke dobila koji poen. Potrošiće te čiča stari i odbaciti kao staru metlu. Zato, savjetujemo ti da se pozabaviš odlaskom u EU kako bi tamo u miru mogla da gradiš karijeru i od Njemaca ponešto naučiš o priznanju zločina, činjenica i izvinjenju porodicama žrtava, a o nadoknadi štete da i ne govorimo. Nećete vi do Babina djeca nikada dosegnuti!

KOMENTARI:
Loading...