14.4 C
Bosanska Krupa
Subota, 18 Septembra, 2021

Svi koji žele za vikend mogu primiti vakcinu- Indira Forza ex Colonia večeras u Velikoj Kladuši

- Oglas-

– Hitna pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 53 pacijenata. Dežurni doktori bili su Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

– Elektronapajanje je uredno, saznajemo u Elektrodistribuciji, PJ Velika Kladuša.

– Tokom vikenda će u svim gradovima USK biti održani „Dani otvorenih vrata“ gdje će svi punoljetni građani koji žele, moći primiti vakcinu. Vakcinisati se mogu svi punoljetni građani bez obzira da li su zdravstveno osigurani ili ne. Za područje USK je osigurano oko 15 hiljada doza AstraZeneca vakcina za „Dane otvorenih vrata“. Vakcinacija će se u Velikoj Kladuši obavljati u Gradskoj sportskoj dvorani danas od 8:00 do 16:00h i u nedjelju od 8:00 do 13:00h.

– Manifestacija „Kladuško ljeto 2021“ danas na Trgu mladih ispred Robne kuće donosi veliki muzički spektakl u kojem će nastupiti Indira Forza (Ex Colonia).

– Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C, na jugu zemlje do 41°C.

– Biometeorološka prognoza je nepovoljna, sa temperaturama zraka koje će biti izrazito visoke. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi tokom jutra, potom reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, što posebno vrijedi za rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih i djece. Vrijednosti UV indeksa će također biti vrlo visoke, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od sunca. Vozaći oprez.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci