Tokom jučerašnjeg dana u mjestu Muhadžeri zabilježena je nelegalna proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Jedno lice  je lišeno slobode, sačinjen tužbeni zahtjev protiv 1 lica, stoji u Redovnom izvještaju događanja u općini Cazin za 08./ 09.10.’15. godine. Više informacija o ovom slučaju smo potražili kod portparola Uprave policije MUP-a USK, a u čijem se izvještaju navodi:

Dana 08.10.2015 godine operativnim radom istražitelja kriminaističke policije PS Cazin došlo se do saznanja da se lice A. M. rođen 1975.godine iz Cazina bavi proizvodnjom i prodajom narkotičkih sredstava kod svoje porodične kuće u naselju Muhadžeri.

Na osnovu naredbe za pretres predsjednika opcinskog suda Cazin izvršen je pretres porodične kuće i pratećih objekata koje koristi A. M kojom prilikom je pronađena količina oko 1 kg suhe zeljaste biljke koja asocira na “cannabis sativu” i veća kolicina sjemenki navedene biljke. Nad navedenim licem je zavedena kriminalisticka obrada u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

KOMENTARI:
Loading...