Za sutra, nedjelju, 14.02.2016.godine u Bihaću je zakazana sjednica Skupštine SDA USK-a.

Nakon skoro, jednogodišnjih previranja u ovoj stranci dosadasnji predsjednik Kantonalnog odbora, Sead Kadić je podnio ostavku.

Sutra delegati u Skupštini biraju novo rukovodstvo, ili ne biraju nego glasaju Za i Protiv.

Da je stanje unutar SDA daleko od stabilnog potvrđuje podatak da se za ovu poziciju prvog utrkuje, sam sa sobom, jedini kandidat Šemsudin Dedić, aktualni ministar u Vladi F BIH. Javnosti USK-a već odavno je poznato da u unutar SDA postoji sukob između “novih” snaga koje su nastupile na scenu nakon posljednjih opštih izbora i onih “drugih” decenijskih funkcionera koji se nisu bili voljni odreći niti dijela svoga utjecaja, nastavljajući povlačiti konce iz sjene, vodeći i dalje kafansku politiku.

Sva ova unutar stranačka borba odrazila se uveliko na rezultate rada, posebice izvrsne vlasti u Kantonu. Rezultata jednostavno nema, izborna je godina i treba na ocjenu biračima.

Prema informacijama koje dolaze iz dobro upućenih izvora kamen spoticanja i generator svih problema normalnom funkcioniranju stranke su Kasim M. i Asim K. utjecajni federalni poslanici i višegodišnji virtuozi na političkoj sceni Unsko-Sanskog kantona.

Dosadašnji predsjednik Kadić davao im je prednost i zbog toga odlazi, da li će ministar Dedić imati mudrosti i političke pronicljivosti da prepozna snage koje mogu promijeniti ovako teško stanje u Kantonu ili će uz sebe zadržati ove decenijske funkcionere ostaje da se vidi. Ono sto je sigurno, jednih od gore pomenutih, “prvih” ili “drugih” morat će se odreći, spojiti ih zajedno nemoguća je misija. Prema vec viđenom, radi se o dijametralno različitim promišljanjima ali kao sto znamo i svi dosadašnji pokušaji nisu urodili plodom.

KOMENTARI:
Loading...