Eto, danas je prekinut štrajk policije uz obećanje (potpisano) da će ići isplata tri, iz prošle, tri iz ove godine topla obroka, majska plata i cijela prošla godina za prevoz.

Policija je dobila solidno, kad se sve sabere, a nije ih bilo teško ni odurati ovih 8 dana koliko je trajalo.

Kako je riješeno?, pa tako što smo zaduženi još malo dublje i tako što smo se ocinuli još malo više u ambis.

Kratkoročnih 7 miliona ići će odmah u zatvaranje ovih dugova države prema samoj sebi (odnosno svojim uposlenicima) a veći dio, dugoročnih, onih 16,5 miliona (sa 5 mil. kamate) daj Bože da ne ode u ruke nezajažljivih političkih stranaka i njihovih projekata i nauma za dobijanje izbora.

Možemo se prevariti, ali od prilike je i toliki odmjer važnosti Vlade i njenog sastava na spram svemoćnih stranki i njihovih vrhuški.

Ovaj put policija je barem pokazala visok nivo zainteresovanosti, pa smo mogli ih čuti da su protiv kredita, barem ovog dugoročnog. Pa smo ih mogli čuti da su spremni raditi i inspekcijski posao ako oni ne mogu biti pravedni prema svima i efikasni. Pa smo čuli da traže i smanjenje paušala političarima u Skupštini, a u tom grmu leži zec, to se ne smije tražiti i to se nikad neće dobiti, a evo vam sve ostalo.

Sad nam ostaje da vidimo šta će prosvjeta u septembru napraviti.

KOMENTARI:
Loading...