Ovom prilikom želimo naglasiti da  niko iz Sarajeva, iz političkog i javnog života BiH u zadnjih dvadeset i više godina niti je zaslužio niti zaslužuje da bude počasni građanin Grada Bihaća, a najmanje gospodin Bakir Izetbegović. Za njega s pravom možemo reći da je na čelu stranke koja je najzaslužnija za trenutačno stanje u društvu i državi.

Predlaganjem Bakira Izetbegovića za počasnog građanina  gradske vlasti i SDA žele ojačati elitni položaj pojedinaca u Stranci demokratske akcije, koji se svojim poltronskim potezima  žele dodvoriti  prvom čovjeku SDA BiH.

Ovakav stav  Gradske organizacije SDP BiH Bihaća prema ovogodišnjem počasnom građaninu Grada Bihaća je stvar principa, a ne odnosa prema ličnosti Bakira Izetbegovića.

Naglašavamo i to da su ovakvi ulizivački potezi i krajnje jeftino dodvoravanje od strane prvog čovjeka grada i njegove stranke, neprimjereni za Grad Bihać i njegove građane.

Neopravdano se od rata na ovamo stvara podanički odnos Bihaća spram Sarajeva i mi u Gradskoj organizaciji SDP BiH Bihać na takvo nešto nikada nećemo pristati.

Treba li spomenuti da se od rata do danas Bihać i Krajina zapostavljaju i zanemaruju  o čemu svjedoči i činjenica da su Bihać i Unsko – sanski kanton najnerazvijeniji kantnon u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U prilog tome ide da u posljednjih dvadeset i više godina nijedan strateški projekat od značaja za FBiH  nije realizovan u Bihaću, te da smo prepušteni sami sebi i po pitanju strateških ulaganja u privredu. Pored toga što su Agrokomerc, Žitoprerada, Krajinametal i ostali imali određene razvojne potencijale pušteni su da propadnu bez ikakve pomoći Sarajeva i SDA BiH.

Umjesto da danas svjedočimo Bihaću kao najrazvijenijem središtu regije, imamo potpuno drugu sliku – Bihać zbog svoje odsječenosti od Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a nebrigom današnje gradske i državne vlasti lagano postaje grad slučaj.

Podsjećamo da je gospodin Izetbegović prije pet godina mazao oči građana Bihaća obećanjima da će staviti u funkciju Unsku prugu i na taj način povezati Bihać i ostatak svijeta, te da će završiti plinifikaciju Bihaća. A svakako jedna od najvećih obmana gospodina Izetbegovića jeste Cargo aerodrom Bihać.

Iz svega navedenog, nameće se pitanje da li će građani Bihaća 26. februara ove godine ponovo svjedočiti još jednoj obmani u režiji Bakira Izetbegovića i gospode iz SDA BiH, ostaje nam da vidimo.

I kako god, SDP BiH Bihać jasno ističe svoj stav da Bakir Izetbegović ničim ne zaslužuje da bude proglašen počasnim građaninom grada Bihaća.

 

PRESS SLUZBA GO SDP BiH BIHAC

KOMENTARI:
Loading...