Prohodnost puteva u BIH ovoga jutra je zadovoljavajuća, a vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja.

Vozače molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Saobraćaj je usporen na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putni pravac  M-18 Brod na Drini-GP Hum gdje se zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Skrećemo pažnju i na magistralni put M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje, gdje su povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne do 16 sati.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 na dionici Lašva-Kakanj u mjestu Bilješevo zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj u toku su radovi na sanaciji klizišta tako da je također u funkciji jedna traka. Na obje lokacije postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

RASPORED NAJAVLJENIH RADARSKIH KONTROLA ZA  28. 04. 2015.god.

UNSKO – SANSKI KANTON

Stacionirani radari:M-4.2  Velika Kladuša (ul. Ibrahima Mržljaka-kod škole, u naselju Polje), Cazin (u naselju Huremagići-kod BP “Euro Jet”, naselje Kličić-kod supermarketa  “Alinea”, naselje Ćuprija-kod BP “Ina”, naselje Ostrožac-kod škole).M-5  Bihać (ul. Dr. Irfana  Ljubljankića,  u naselju Jasika -kod restorana “Stari Mlin”,  ul. H. Paše Predojevića -kod BP “Petrol Prošić”, ul. Bedem -kod autobuskog stajališta, naselje Ripač -kod BP “Energopetrol”), Bosanski Petrovac (kod BP”Energopetrol”), Ključ ( kod BP “Čavkunović” i u naseljima Pudin Han i Velečevo),M-14  Bihać (ul. Jablanska i u naselju Kostela), Bosanska Krupa (u naselju Ljusina i u ulicama Bihaćka i Radnička).M-14.2  Bosanski Petrovac (ul. Skendera Kulenovića, kod bolnice).M-15  Sanski Most (naselje Pobriježje, kod restorana “La Mirage” i u naselju Tomina-kod TC “Jasi Komerc”).

KOMENTARI:
Loading...