Prohodnost većine puteva u BiH jutros je zadovoljavajuća, a uvjeti za vožnju povoljni. Izuzetak su dionice sa aktuelnim radovima gdje se tokom dana saobraća usporeno.

Zbog izvođenja neophodnih radova povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su na magistralnim putevima M-18 Brod na Drini-GP Hum (više puta tokom dana) i M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje (od 08 do 15 sati), kao i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene, od 08 do 16 sati).

Na magistralnom putu M-17 dionici Raštelica-tunel Ivan-Podorašac izvode se radovi na asfaltiranju, tako da se od 08 do 17 sati saobraća jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta. Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 Prozor-Jablanica, gdje se saobraća usporeno.

U toku su i radovi na sanaciji klizišta na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj) tako da je na snazi obustava saobraćaja u zaustavnoj i sporoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
……………………………
U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.
……………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !
……………………………
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Mostar-Nevesinje (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Sarajevo-Olovo, u mjestu Srednje, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.
R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene)-zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj će se u vremenu od 08 do 16 sati, odvijati iz povremene polusatne obustave saobraćaja. Također, na istom regionalnom putu, na području Brezovače zbog klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.
R-443 Visoko-Kiseljak (naplatne kućice A1-raskrsnica sa R-445 Visoko-Kakanj), zbog radova na sanaciji mosta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu R-445 Moštre-Visoko.
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

RASPORED NAJAVLJENIH RADARSKIH KONTROLA ZA 23. 04. 2015.god.

UNSKO – SANSKI KANTON

Stacionirani radari:M-4.2 Velika Kladuša (ul. Ibrahima Mržljaka-kod škole, u naselju Polje), Cazin (u naselju Huremagići-kod BP “Euro Jet”, naselje Kličić-kod supermarketa “Alinea”, naselje Ćuprija-kod BP “Ina”, naselje Ostrožac-kod škole).M-5 Bihać (ul. Dr. Irfana Ljubljankića, u naselju Jasika -kod restorana “Stari Mlin”, ul. H. Paše Predojevića -kod BP “Petrol Prošić”, ul. Bedem -kod autobuskog stajališta, naselje Ripač -kod BP “Energopetrol”), Bosanski Petrovac (kod BP”Energopetrol”), Ključ ( kod BP “Čavkunović” i u naseljima Pudin Han i Velečevo),M-14 Bihać (ul. Jablanska i u naselju Kostela), Bosanska Krupa (u naselju Ljusina i u ulicama Bihaćka i Radnička).M-14.2 Bosanski Petrovac (ul. Skendera Kulenovića, kod bolnice).M-15 Sanski Most (naselje Pobriježje, kod restorana “La Mirage” i u naselju Tomina-kod TC “Jasi Komerc”).

KOMENTARI:
Loading...