Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija po pretežno mokrom kolovozu. Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno izdvajamo putne pravce: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Jablanica-Prozor i Jajce-Banja Luka. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna do 15.04.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su do 16 sati i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

RASPORED NAJAVLJENIH RADARSKIH KONTROLA ZA 08. 04. 2015.god.

UNSKO – SANSKI KANTON

Stacionirani radari:M-4.2 Velika Kladuša (ul. Ibrahima Mržljaka-kod škole, u naselju Polje), Cazin (u naselju Huremagići-kod BP “Euro Jet”, naselje Kličić-kod supermarketa “Alinea”, naselje Ćuprija-kod BP “Ina”, naselje Ostrožac-kod škole).M-5 Bihać (ul. Dr. Irfana Ljubljankića, u naselju Jasika -kod restorana “Stari Mlin”, ul. H. Paše Predojevića -kod BP “Petrol Prošić”, ul. Bedem -kod autobuskog stajališta, naselje Ripač -kod BP “Energopetrol”), Bosanski Petrovac (kod BP”Energopetrol”), Ključ ( kod BP “Čavkunović” i u naseljima Pudin Han i Velečevo),M-14 Bihać (ul. Jablanska i u naselju Kostela), Bosanska Krupa (u naselju Ljusina i u ulicama Bihaćka i Radnička).M-14.2 Bosanski Petrovac (ul. Skendera Kulenovića, kod bolnice).M-15 Sanski Most (naselje Pobriježje, kod restorana “La Mirage” i u naselju Tomina-kod TC “Jasi Komerc”).

KOMENTARI:
Loading...