Husein Rošić, još jednom čestitamo, postao je savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona. Ako se sjetimo nekih scena od ranije, onda moramo priznati da je bilo dosta građana koji su ga i željeli vidjeti za kormilom ovdje u kantonu. Znači ipak tu je, oko kormila. No, dosta tapšanja po leđima, hajdemo odmah raditi. Iz nekih naših izvora saznajemo da je Rošić uzeo zadatak, da bivšeg premijera Lipovaču i ostale ministre razduži sa radnim knjižicama.

Problem se uspostavio odmah na samom početku kod Hamdije Lipovače koji, opet ne zvanično, još uvijek prima platu od Vlade i koristi godišnji odmor. Dalje, priča se da je bivši premijer čak dva godišnja odmora sastavio, ali tu sad nova Vlada treba da presječe i da mu kažu “sikter”, dosta te je bilo na budžetu.

To nije ni lak zadatak jer je Lipovača pravnik i veliki majstor za žalbe, rokove, prolongiranja, srpske nacionalne interese i sto čudesa. Hoće li Rošić moći brzo i efikasno da završi svoj prvi zadatak, i da onako mirno i ljubazno pogodi sve to kako je po zakonu? Ako su to već jučer završili, onda ništa, izvinjavamo se. Ali gospodo draga u Vladi, postaje dosadno slušati “Evo mi jučer počeli”, mjenjajte više pjesmu.

Pazite, komedija je već nastupila, pogotovo ako je Hamdija Lipovača imao toliko ne iskorištenog odmora, ispašće još da je Lipovača radio i dan i noć za tu istu Vladu za koju vi sad radite. On vam faktički poručuje da nikad nećete biti radnici koliko je on mrav bio. 

KOMENTARI:
Loading...