Općinski sud u Bihaću, prema prijedlogu postupajućeg tužitelja, odredio je jednomjesečni pritvor E. L. (19) i njenoj majci E. H. (41) iz naselja Elkasova Rijeka u Bužimu.

Urađena obdukcija
Njih dvije se terete za kazneno  djelo ubistvo. Djevojka je na tavanu kuće rodila dijete, koje je njena majka umotala u deku i ugušila ga. Za zločin se saznalo kada su otišle u Dom zdravlja i kazale liječniku da je dijete rođeno mrtvo. On je odmah pozvao policiju. Nakon obdukcije utvrđeno je da se radi o ubojstvu.
Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su nakon privođenja u policiju oštro negirale da su izazvale smrt novorođenčeta. No, ubrzo su se istražitelji vratili s obdukcijskim nalazom u kojem je navedeno da je dijete ugušeno.
Poslije toga su sve priznale i opisale do u detalje što se dogodilo.
Djevojka je dobila trudove, a majka ju je porodila na tavanu kuće. Beba je rođena zdrava i porođaj je prošao normalno.
Odrezala pupčanu vrpcu

E. H. je odrezala pupčanu vrpcu koju nije podvezala. Nedugo nakon što je beba donesena na svijet, djevojka je kazala majci: “Ne želim to dijete.

Kako nam je otkrio policijski izvor, E. H. je nakon toga uzela bebu i stavila je u plastičnu kesu, a potom je umotala u deku uslijed čega se novorođenče ugušilo nekoliko minuta poslije rođenja.

Radi se o djevojci mlađe životne dobi koja nije u braku, a tokom saslušanja nijednom nije spomenula oca djeteta.

KOMENTARI:
Loading...