Jedna od tri srednje škole na području sanske općine koja će ove godine otvoriti vrata novim učenicima je i Srednja poljoprivredna škola “Sanus futurum”.

Kako nas je upoznao direktor škole Ajdin Asotić, ova obrazovna ustanova ove godine planira upisati 90 učenika, odnosno tri odjeljenja četverogodišnjih zanimanja – veterinarskih, poljoprivrednih i ekoloških tehničara. Prema njegovim riječima, i ove godine primjetan je interes za upis u ovu školu, pogotovo među učenicima koji dolaze iz drugih gradova.

Srednja poljoprivredna škola ”Sanus futurum” jedina je obrazovna ustanova ovakve vrste na području Unsko-sanskog kantona, ali i šire, a pruža idealne uslove za boravak i edukaciju u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Pored mogućnosti internatskog smještaja, učenicima je omugućena naobrazba u savremeno opremljenim učionicama sa visoko kvalitetnim pomagalima i učilima.

Za izvođenje praktične nastave učenicima i nastavnom osoblju stoji na raspolaganju ekonomsko dobro u sklopu kojeg se nalazi stočna farma zajedno sa sjetvenim površinama.

KOMENTARI:
Loading...