Sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza USK održana je danas u Bihaću. Pred članovima odbora našlo se niz tačaka, između ostalog usvojen je izvještaj o radu Saveza sa ocjenon stanja u oblasti sporta za 2014.godinu sa finansijskim pokazateljima. Jednoglasno je podržana i incijativa premijera USK i ministra za boračka pitanja da kroz sportske aktivnosti Savez uzme učešće u obilježavanju Dana Armije RBiH.

Kako se čulo tokom današnje sjednice, iako se izvršna vlast Kantona tokom cijele protekle godine maćehinski odnosila prema Sportskom savezu i sportu uopće, Savez je uz velike napore uspio realizirati sve planirane aktivnosti.

Svjesni teške situacije u kojoj se nalaze u Sportskom savezu se nadaju da će sadašnja kantonalna vlast imati više sluha i razumjevanja za sport.Nakon kraće rasprave i nekoliko sugestija usvojeni su program rada i finansijski plan saveza za tekuću godinu.

Incijativa premijera USK i ministra za boračka pitanja da kroz sportske aktivnosti Sportski savez uzme učešće u obilježavanju Dana Armije RBiH prihvaćena je jednoglasno. Odbor je danas usvojio i odluku da se 27. aprila u Kulturnom centru u Bihaću održi redovna sjednica Skupštine Sportskog saveza USK.

KOMENTARI:
Loading...