Sportista za primjer: Cazinjanin Armin Topić u redovima austrijskog velikana

Uzorni sportista grada Cazina i Bosne i Hercegovine Armin Topić je nakon dvije uspješne sezone provedene u Hrvatskom prvoligašu JOLLY JBŠ iz Šibenika svoju karijeru profesionalnog košarkaša sa 18 godina nastavio u renomiranom Austrijskom prvoligašu KLOSTERNEUBURGU.Armin će uporedu uz profesionalno bavljenje košarkom i redovno pohađati prestižni studij ekonomskih nauka u Beču.

– Ogroman trud koji sam uložio u moju najveću ljubav košarku počeo mi se polako vraćati. Oduševljen sam Bečom kao i samim prijemom u mom novom klubu. Zahvaljujujem svima koji su na bilo koji način bili dio moga uspjeha, posebno mojim roditeljima kao i svim u mom matičnom košarkaškom klubu CAZIN. Presretan i zadovoljan za Cazin.net izjavio je Armin Topić.

Iz KK CAZIN poručuju da je rad u klubu iz Cazina isključivo usmjeren na usavršavanje mladih igrača, tako da u klubu uskoro očekuju još par odlazaka mladih igrača u eminentne klubove iz okruženja tako se uskoro očekuje i prelazak Ismaila Osmanagića u redove Slovenskog prvaka KRKE iz Novog Mesta.