S obzirom da su naši dragi učenici na zimskom raspustu, neki od njih su odlučili provesti ga na nešto malo drugačiji način nego inače i postati dio ekipe koja će snimiti prve amaterske kratke filmove u Cazinu.

Naime, radi se o projektu Udruženja umjetnika “Igra 27”, koji poručuju: “Neka tvoj telefon postane filmska kamera”. A s obzirom da većina osnovaca i srednjoškolaca posjeduje telefone, ali sigurno i dobre ideje, ovo je dobar način da se spoji ovo dvoje!

Ekipa je oformljena i već su počeli praviti kratke filmove zabavnog i poučnog karaktera. Naravno, prvo su se upoznali sa osnovama i vrstama filma.

Na sastancima se pregleda šta je snimljeno, ispravlja, dopunjava, a sve to u opuštenoj atmosferu i na jedan zabavan način.

Nakon što snime nekoliko “filmića”, njihovi roditelji, građani Cazina, ali i svi zainteresirani za ovu umjetnost moći će vidjeti čime se bavila i šta je naučila ova filmska ekipa na projekciji prvih amaterskih kratkih filmova u Cazinu. Ali o tome nešto više kasnije!

S obzirom da su djeca uglavnom “zaluđena” Facebook-om i drugim društvenim mrežama, projekte, kao ovaj “Igre 27”, treba podržati, jer, osim što se djeca više druže, razvijaju osjećaj za grupni rad, a omogućeno im je i da iznesu svoje ideje i da iste realiziraju.

KOMENTARI:
Loading...