Mnogo je primjera nemarnog odnosa prema prirodi, okolini u kojoj živimo, ali i sportu kao jednom od bitnih faktora u razvijanja u odgoju mladih ljudi. Jako često možemo čuti poznate nam fraze “sportom protiv droge”, “maknimo djecu iz kafića uz pomoć sporta”, ali mnogo puta radimo upravo suprotno.

Jedan od primjera sramotnog odnosa prema omladini, prirodi i okolišu, ali i turistima dolazi nam iz poznatog turističkog mjesta naše općine, Ostrošca na Uni. Naime, na igralištu koje se nalazi u krugu kompleksa hotela “Sedra” postavljen je kontejner sa smećem. Naš čitalac iz ovog dijela općine Cazin nam se obratio putem službenog maila kao bi upozorio nadležne institucije na ovaj sramotan odnos prema omladini, sportu, turizmu, prirodi i ekologiji.

“Ovo što radi hotel “Sedra” je prevršilo svaku mjestu. Traje godinama. Kontejner koji se nalazi na samom igralištu i nije neki problem, ako se u njemu nalaze plastika, staklo, papir i sličan otpad. Međutim, hrana koja se svakodnevno odlaže u navedeni kontejner izaziva neviđeni smrad i izvor zaraze. Dodatan problem  svemu tome je neredovno odvoženje smeća koje je razbacano pored kontejnera”, piše nam jedna od mještana ovog dijela općine.

Kao nam dalje piše naš čitalac, “mještani ovog dijela naše općine su pokušali na mnoge načine riješiti ovaj problem, ali rješenja i dalje nema. Molimo nadležne institucija da posjete ovo igralište i na licu mjesta se uvjere u katastrofalne uslove, kako za mještane ovog naselja, tako i za svakodnevne posjetioce hotela “Sedra” koji zakorače na ovo sportsko igralište.”

KOMENTARI:
Loading...