28.6 C
Bosanska Krupa
Subota | 25. Juna 2022.

Službena potvrda MUP-a USK: Uhapšen bivši direktor Komrada i novi zastupnik u Skupštini USK Hadis Jusić i još četiri osobe

- Oglas-

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, po nalogu Tužilaštva USK, uhapsili su ukupno pet osoba, potvrđeno je za portal USN u MUP-u.

“Lišeni su slobode zbog postojanja osnove sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi. U toku je kriminalistička istraga koju predvodi nadležni tužilac”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) danas su lišili slobode bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, a što nam je ranije Galijaševićev advokat Ilijas Midžić.

Kako saznajemo, pored Galijaševića, među uhapšenima je i Hadis Jusić, trenutni predsjednik GO SDA Bihać i bivši direktor JKP Komrad. Jusić je bio i kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća na lokalnim izborima 2016. godine, a u tijesnoj borbi je izgubio od aktuelnog gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Jusić je na netom završenim Općim izborima osvojio mandat u Skupštini USK.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci