Kolegij Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) utvrdio je danas termin i dnevni red 15. sjednice Skupštine.

Sjednica će, kako su dogovorili, biti održana 25. januara u 10 sati, a pred zastupnicima će se naći 12 tačaka dnevnog reda. Razmatrat će nekoliko zakona u formi prijedloga koji su već izvjesno vrijeme u skupštinskoj proceduri. Riječ je o zakonu o unutrašnjim poslovima, o besplatnoj pravnoj pomoći te izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju.

Kratkoročno kreditno zaduženje Kantona također je jedno od pitanja kojim će se baviti kantonalni zastupnici. Usvajanjem prijedloga odluke omogućit će se , smatra Nijaz Hušić, predsjedavajući Skupštine USK , stabilizacija budžeta.

Članovi Kolegija raspravljali su danas da li na dnevni red uvrstiti i revizorski izvještaj o poslovanju ŠPD „ Unsko sanske šume“ u 2014. godini. Premda su ovlasti prenesene na Upravu društva, Kolegij je odlučio da, s obzirom na specifičnost stanja u ovom preduzeću, javnost treba da bude upoznata sa procesom revizije, koji nije dobio pozitivno mišljenje.

Na sjednici će biti razmatran i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje koje bi općini Cazin omogućilo pokretanje procedure u vezi izgradnje kanalizacionog sistema.

KOMENTARI:
Loading...