Kolegij Skupštine danas je potvrdio termin za novu, radnu sjednicu Skupštine. Održaće se 27. aprila i biće u znaku prijedloga i nacrta više zakona. Pored toga, u okviru dnevnog reda je i trogodišnji plan rada i poslovanja ŠPD „Unsko-sanske šume“, uključujući i  plan za 2018. godinu. Pred poslanicima naći će se i Nacrt Strategije zapošljavanja F BiH za period 2018-2021. godina,  odnosno mišljenje Ministarstva zdravstva o ovom važnom aktu.

Ukoliko ga poslanici izglasaju na sjednici  Skupštine,  USK će nakon dužeg  čekanja dobiti kantonalni  zakon o oružju i municiji. Javna rasprava je završena i   sada  je zakon  ponuđen  zastupnicima na izjašnjavanje.

Uz ovaj, sjednica Skupštine obilovaće sa još nekoliko zakonskih propisa u formi prijedloga i nacrta poput zakona kojim bi se produžio rok fizičkim licima za izmirenje dugovanja  po osnovu robnih kredita .

Kako je danas rečeno, nakon ove sjednice naredna u maju biće u znaku izvještaja i planova o radu kantonalnih ustanova, javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština Kantona.Neki bi ipak možda trebali biti razmatrani na aprilskom  zasjedanju poput  Programa rada boračkog fonda za stambeno zbrinjavanje kako ne bi bila upitna realizacija boračkih kredita. Ovaj materijal još uvijek nije u skupštinskoj proceduri.

KOMENTARI:
Loading...