SITUACIJA SA MIGRANTIMA IZMIČE KONTROLI: Mještani MZ Izačić preuzeli stvari u svoje ruke!!!

1 minute čitanja

Sigurnosna situacija na području Unsko-sanskog kantona svaki dan se sve više pogoršava. Zbog “tromosti” naših političara, a vjerovatno zbog činjenice da su trenutno više preokupirani nadolazećim izborima nego sigurnosti naših sugrađana, mještani su počeli preuzimati stvari u svoje ruke, piše portal uskdanas.ba.

Najkritičnija situacija je u Bihaćkoj MZ Izačić, gdje se migranti okupljaju uglavnom u noćnim satima u nadi da će preći granicu. U ovom naselju je u proteklim danima zabilježena krađa automobila i provale u desetak kuća. Sve navedeno je imalo za posljedicu da su se mještani samostalno organizirali u dvije grupe i spriječavaju prolaz Taxi i privatnih vozila koja prevoze migrante prema Izačiću.

Tokom protekle nćoći mještani su vratili dva taksi vozila i nekoliko privatnih auta koji su bezuspješno pokušali dovesti 20-30 migranata.

https://www.facebook.com/jasminhalilagic.jh/videos/10214194642571521/

“Svaku noć će biti organizirane grupe ljudi na raznim lokacijama da pokušamo stabilizirati stanje na Izačiću što se tiče migrantske krize. Napominjem da smo bili primorani da ovo uradimo zbog nemilih događaja koje se dešavaju na Izačiću u zadnje vrijeme.”, izjavio je jedan od mještana.

Podijeli ovaj članak