Nakon nekoliko sastanaka između predstavnika Sindikata i premijera USK-a Izudina Saračevića jasno je da dvije suprotne strane ne govore isti jezik, te da rješavanje problema prerasta u maltretiranje, s jedne strane građana, a s druge oštećenih strana koje su primorane da svoja prava traže štrajkom.

Sindikati su donijeli  odluka da se 30.01.2016. godine u 12:30 sati u Bihaću, na Glavnom trgu, održe novi protesti i to zbog neispunjenja dogovora sa prethodnih sastanaka, a koje se ogledaju u  neisplaćenim plaćama, toplim obroci, prijevozima i svim drugim primanjima.

Sindikati od Vlade zahtjevaju slijedeće:

zahtjevi.sindikati-vladaNa Protestnom skupu upozorenja, predstavnici Sindikata će javno iraziti svoje nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnim statusom svoga članstva zbog neispunjavanja Sporazuma od strane Vlade USK-a, koji je potpisan kao uvjet za okončanje Štrajka.

Zbog neispunjavanja zahtjeva Sindikata oko isplate dugovanja (toplih obroka regresa i22014: godine, provozana posao i s posla iz 20l5. godine).Sindikati pozivaju svoje članstvo da se u što većem broju odazove na ovaj protest.

Komentari: