9.4 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 12 Aprila, 2021

“Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli”

Kada su članovi Privremenog upravnog odbora Centra za socijalni rad Bužim, uvaženi kadrovi stranaka većine u OV Bužim iz SDA, SDP i SP, pojačani kumom aktualnog predsjedavajućeg Općinskog vijeća za kojeg u vrhu bužimske SDA tvrde da je „SDP-ovac zaljubljen u SDA“, na prepad 17. februara došli u prostorije Centra sa zadatkom da izvrše smjenu direktorice Samre Mehić, u Bužimu su mnogi reagirali na brutalnost koju su ovi „stručnjaci“ tom prilikom iskazali.

Na čelu Centra za socijalni rad u Bužimu kao kadrovi SDA direktorovali su Ajša Amidžić (oko dvije decenije) i Emir Aldžić. Nakon što je direktorica Mehić svojim stručnim i profesionalnim radom prepoznata kao vrlo uspješan i stručan rukovodilac ove javne ustanove pristupilo se operaciji njenog „uklanjanja“, jer, zaboga, kako podnijeti da je neko sposoban i obrazovan, još pritom i žena, a ne povija kičmu pred naredbama iz Općine i Stranke. Čak je i mecena SDA „svemogući Sajo“, kako mu odmilja tepaju SDA-ovci prilikom svakodnevnih posjeta pumpi, konstatirao da nema kompetentnije osobe da rukovodi Centrom, što se nije dopalo vrlim stranačkim „slušaocima“.

Bez obzira na ovakav stav egzekutori iz Privremenog upravnog odbora zanemarili su njegove riječi i smijenili direktoricu, a na njeno mjesto imenovali Amru Amidžić, kćerku Ajše Amidžić. Međutim, ono što je uslijedilo u danima nakon toga pokazalo je da kreatori ujdurme protiv dosadašnje direktorice nisu zadovoljeni njenom (nezakonitom) smjenom već su joj namijenili potpunu egzekuciju, otkaz!

O postupanju članova Privremenog upravnog odbora, Sedija Cinac (SDA), Samir Jusić (SDA), Hasan Isaković (KUM), Suad Dekić (SPU) i Amra Amidžić očitovat će se pravosudni organi, ali ono što je zgrozilo javnost je spoznaja da je v.d. direktorica Amra Amidžić retroaktivno izvršila odjavu Samre Mehić u Poreskoj upravi, iako ju je u skladu sa ugovorom, njenom stručnom spremom i zvanjem morala rasporediti na radno mjesto socijalnog radnika. Gospođa Mehić, koja se nalazi na bolovanju prilikom posjete Domu zdravlja u Bužimu dobila je informaciju da ona i njena djeca nemaju zdravstveno osiguranje.

JA, I…..
Pa ništa, kao i sve drugo respiratori, vakcine, tenderi…
Ili ipak…

U Bosni i Hercegovini su brojni primjeri kršenja elementarnih ljudskih prava definisanih Ustavom i zakonima ove države. Toliko je primjera da smo „oguglali“ i više se ne osvrćemo na njih. Danas ja, sutra svi vi – poruka je ove priče.

Vrijeme je najbolji svjedok i sudija…

I da, sretan nam Osmi mart, dan karanfila i ostalog cvijeća, a vrlo rijetko i Dan žena!

 

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci