Svečanim skupovima u Sanskom Mostu, Ključu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi i Bihaću prisustvovao i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Jučer je na području Unsko-sanskog kantona (USK) u općinskim organizacijama Socijaldemokratske partije (SDP), izvršena podjela članskih kartica članovima koji su u završnom procesu reevidencije još jednom potvrdili svoju opredjeljenost i privrženost ideji socijaldemokratije.

Kako navode u SDP-u, naredni izbori pratit će princip „jedan  član-jedan glas“. Kako bi se ta procedura mogla provesti na nivou BiH, krenulo se u reevidentiranje članstva, počev od Unsko-sanskog kantona.Tim povodom jučer je na svečanom skupu u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću izvršena podjela članskih kartica članovima gradske organizacije SDP BiH.

Već u maju će potpisnici članskih kartica imati priliku glasati za predsjednike općinskih i kantonalnih organizacija, što će u oktobru poslužiti za imenovanje predsjednika na nivou Socijaldemokratske partije. Proces reevidencije na nivou našeg Kantona, predstavnik kantonalne organizacije Albin Muslić ocijenio je zadovoljavajućim.

Općinske organizacije SDP-a Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bihaća imale su priliku ugostiti predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, koji je također izrazio zadovoljstvo reevidentiranjem članstva.

Svaki  član u bilo kojem dijelu naše zemlje jednako je vrijedan i jednako će odlučivati o sudbini ove stranke, samim time i najvažnijih rukovodećih struktura, poručuju iz SDP –a.

KOMENTARI:
Loading...