Reevidencijom Bihać je izgubio mnogo članova SDP-a, potvrdio je jučer na press konferenciji Mahmut Alagić, član predsjedništva SDP BiH i predsjednik gradskog odbora Bihać.

-SDP će napraviti i objaviti listu i onih koji su nas napustili a SDP im je dao mnogo. Promjenom Vlasti počeli su dolaziti po ispisnice a i dalje su obavljali visoke funkcije u preduzećima, upravnim odborima i drugim važnim mjestima koje im je SDP povjerio- kazao je Alagić.

Druga stvar koja se dešava SDP-u jeste smjena njihovih lojalnih kadrova sa rukovodećih mjesta, kao što je to učinjeno sa dr. Hajrudinom Havićem, bivšim direktorom kantonalne bolnice.

-Logično je da nova Vlast postavlja svoje kadrove, ali oni trenutno vrše kompletne smjene ne osvrćući se na to da li je neko uspješno vršio svoju dužnost ili ne. Smjene se nastavljaju ali mi ćemo insistirati da se one vrše samo na Zakonit način, a trenutno to nije slučaj- kazao je Alagić.

Do sada, sa direktorskih mjesta i iz upravnih odbora smjenjeno je preko 30 kadrova.

SDP njih računa u ukupnoj sumi od 2.500 novih nezaposlenih lica koji su evidentirani na Birou rada USK, gdje ukupna cifra se bliži 26 hiljada ne zaposlenih.

-A ova nova Vlada, s obzirom na činjenicu da su već dva kredita izlgasali, potvrđuju strahovanje građana da nemaju apsolutno nikakvu viziju- tvrdi Alagić.

Predsjednica kluba SDP-a u Gradskom vijeću Fatka Kulenović je navela da će njihovi vjećnici biti protiv izmještanja Gradske Galerije iz centra grada, te je podržala Univerzitet u Bihaću koji je nedavno izgubio svoju autonomnost.

-Već su raspisali konkurs za imenovanje privremenog UO kojem su, novim izmjenama zakona, dali veća ovlaštenja nego Upravnom Odboru, te će razrješiti status quo u Senatu tako što će smjenjivati dekane, prorektore i rektora po želji i ako im se ne sviđaju- kazala je Fatka Kulenović.

Ona je napomenula da je ove izmjene Skupštini predložio Admir Hadžipašić (A SDA) koji u Cazinu ima privatnu školu te sumnja da želi se baviti izdavanjima diploma i na višem nivou, dok ministar obrazovanja Adis Muharemović na brojne pozive nije se htio ni oglasiti iako je on bio dužan da pripremi ovaj materijal.

Birači jesu glasali protiv SDP-a na proteklim izborima, ali se ova stranka mora što prije restruktuirati kako bi spriječila sveopću dekadenciju na političkoj ravni u Unsko-sanskom kantonu, zaključeno je na jučerašnjoj press konferenciji.

KOMENTARI:
Loading...