Na redakciju portala Krupljani.BA, nakon saopštenja predstavnika Sindikata obrazovanja, pristiglo je i saopštenje SBB USK-a. Saopćenje pročitajte u nastavku.

Jedino na području Unsko – sanskog kantona djeca ne mogu osjetiti radost početka školske godine, susreta sa školskim drugarima i novim prijateljima. Politika je ta koja je taj mladenački elan i želju za sticanjem novih znanja zaustavila i dozvolila da zbog njihovog lopovluka ispaštaju oni koji su nam u ovoj našoj Bosni i Hercegovini jedino časni i čisti, a to su djeca.

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost USK žali što je došlo do štrajka prosvjetnih radnika ali zna da štrajk nije počeo bez razloga, te upućuje apel Vladi USK -a da iznađe rješenje i izmri obaveze, te što prije vrati dječiji osmjeh i da se što prije u školama čuje dječija graja.

Prosvjetni radnici nisu učestvovali u pljački i nesavjesnom trošenju budžeta i nema niko pravo da svoj nerad, neznanje i kriminal prebacuje na drugoga.

Gospodo iz Vlade Unsko – sanskog kantona, izvolite zaustavite sva vaša primanja i primanja zastupnika u Skupštini USK –a, te  isplatite dugovanja prosvjetnim radnicima. Molimo Vas vratite djeci njihovu školsku radost.

I pored toga što ste vrlo dobro konstatovali dugovanja kantona, niste se ni na koji način izjasnili da će te predati pravosudnim institucijama one koji su doveli do takvog stanja.

Ispadamo smješni ako kažemo koja je to politika krivac za ovakvo stanje jer to odavno znaju i ptice na grani.

Zato poštovana gospodo iz vlasti i Vlade USK -a prestanite praviti ovaj narod budalama, navodi se u saopćenju za javnost KO SBB USK-a.

KOMENTARI:
Loading...