U Kabinetu općinskog načelnika jučer je održan prvi radni sastanak na kojem je Načelnik prim.dr. Mustafa Avdagić sa saradnicima primio u radnu posjetu delegaciju turske Fondacije za razvoj odnosa sa BiH ”BIGMEV” na čelu sa g-dinom Adisom Alagićem na kojem je otvoren niz tema vezanih za buduću privrednu saradnju između općine Sanski Most i turskih investitora zainetresiranih za ulaganje u BiH.

Između ostalog najavljena je mogućnost otvorenja ribogojilišta za pogonom za preradu ribe kapaciteta 3.000 – 5.000 tona godišnje uz zaposlenje 300 lica, uglavnom žena. Općina je preuzela obavezu obezbijeđenja adekvatne parcele sa popratnom infrastrukturom neophodnom za pokretanje investicije, a naredni sastanak je dogovoren za 15 dana kad bi se trebalo definirati niz detalja vezanih za nastavak saradnje.

U drugom dijelu sastanka dogovorena je saradnja sa Fondacijom ”BIGMEV” kroz umrežavanje turskih i privrednika sa područja Sanskog Mosta kroz organizaciju tursko – bosanskog poslovnog foruma koji bi se ove godine trebao održati u Sanskom Mostu, a ponuđena je i saradnja kroz bratimljenje općine Sanski Most sa nizom lokalnih zajednica u Turskoj koje su pomogle našoj općini kroz sanaciju štete od prošlogodišnjih poplava, te kroz organizirane posjete delegacija sanskih privrednika najvećim sajmovima privrede koji će se ove godine održavati širom Republike Turske.

KOMENTARI:
Loading...