U Cazinu je, nakon Izborne skupštine i izbora novog rukovodstva održana konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora SDA Cazin kojom je predsjedavao novoizabrani predsjednik Senad Šepić. Na sjednici je prezentiran jedinstven stav i plan za preduzimanje određenih aktivnosti sa ciljem jačanja SDA i pripreme za naredne unutarstranačke aktivnosti i posebno za predstojeće Lokalne izbore.

Na sjednici je donešena odluka o osnivanju Savjeta SDA Cazin kojeg će činiti ugledni radnici iz oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, boračkih populacija i zdravstva, a istim će koordinirati Safet Bašagić, diplomirani ekonomista. Također, za koordinatora Privredno-razvojnog vijeća SDA Cazin imenovan je Ale Šakonjić, privrednik iz Cazina. U cilju afirmacije i podrške ženama na prostotu Općine Cazin formiran je Klub za žensko poduzetništvo, a na čelu ovog tijela je dr. Zehira Bajramović.

Profesor Ibrahim Redžić imenovan je za predsjednika Kadrovske komisije u narednom periodu. Organi SDA će, u saradnji sa svim mjesnim odborima u narednom periodu izraditi otvoreni plan aktivnosti koji će pokrenuti SDA na svakom njenom mjesnom odboru i zajedno sa Asocijacijom mladih, Asocijacijom žena i Asocijacijom Fatma djelovati svakodnevno u interesu svih naših građana na prostoru Općine Cazin.

Pored konstituirajuće sjednice Izvršnog odbora OO SDA Cazin održana je i Skupština Asocijacije mladih SDA Cazin, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Asocijacije. Na ovoj Skupštini, za predsjednika AM SDA Cazin izabran je Elvis Kapić, diplomirani pravnik. Također, na sjednici je izabran i Izvršni odbor Asocijacije mladih SDA Cazin, koji broji 15 članova.

Današnjom sjednicom IO SDA Cazin i Skupštinom AM SDA Cazin pokazana je nova energija i spremnost da se OO SDA Cazin spremno i aktivno suoči sa svim tekućim pitanjima i problemima sa kojia se građani Općine Cazin svakodnevno suočavaju.

PRESS SLUŽBA SDA CAZIN

KOMENTARI:
Loading...